20 Mayıs 2008 Salı

FENERBAHÇEMİZ FİNALDE...



FİNALDEYİZ!
Fenerbahçemiz, Efes Pilsen'i saf dışı bırakarak ligde finale yükseldi
F.Bahçe Ülker 82-75 Efes Pilsen

Normal sezonda Efes Pilsen'in iki maçta da yenerek Beko Basketbol ligi yarı final serisine 1-0 önde başlayan Fenerbahçe Ülker ikinci maçı da kazanarak 3-0'la finalist oldu. Türk Telekom-Beşiktaş Cola Turka: (2-1) yarı final serisinden galip ayrılacak taraf Fenerbahçe'nin finaldeki rakibi olacak.

Ermal Kurtoğlu ve Oğuz Savaş ikilisinin karşılıklı basketleriyle başlayan mücadelede Efes Pilsen, ilk bölümlerde boyalı alanda iyi savunma yaptı. Oğuz Savaş'ın iki 3 sayılık basketine Ermal Kurtoğlu ile pota altından karşılık veren Lacivert Beyazlılar, dengenin de bozulmasına engel oldu.

İlk 4 dakikada iki takımda iyi savunma yaparken, skorda da 6-6'lık eşitlik bulunuyordu. Kenny Gregory ile basket faul bulan Efes Pilsen, 7.dakikada 8-11 öne geçti. Ancak toparlanan Fenerbahçe Ülker, Willie Solomon, Ömer Onan ve Emir Preldzic üçlüsüyle bulduğu sayılarla 8.dakikada skoru 15-11'e getirdi. Son bölümde Ermal Kurtoğlu ve Mustafa Abi ile skor bulan rakibi karşısında skor üstünlüğünü koruyan Fenerbahçe Ülker, periyodu da 20-18 önde tamamladı.

İkinci çeyreğin ilk bölümlerinde iki takımda top kayıpları yaparken Fenerbahçe Ülker, Willie Solomon ve Ömer Onan ikilisinin 5 sayısıyla farkı 7 sayıya çıkarttı.(25-18) Craig Bradshaw'ın serbest atışlardan bulduğu sayılarla periyottaki ilk basketini bulan Efes Pilsen, buna karşın rakibinin hücumlardaki etkinliğine çare bulamadı.

Hücumda çok fazla top kaybeden rakibi karşısında Willie Solomon ile farkı açmaya başlayan Sarı Lacivertliler, 16.dakikada skoru 35-22'ye getirdi. Bu dakikadan sonra hücumda çok zorlanan rakibi karşısında kontrolü eline alan Fenerbahçe Ülker, 18.dakikada farkı 15 sayıya çıkarttı (40-25) Son bölümde skor üstünlüğünü koruyan Sarı Lacivertliler, devre sonunda da soyunma odasına 44-27 önde giden taraf oldu.

Üçüncü çeyreğe Ermal Kurtoğlu ve Kenny Gregory ikilisinin sayılarıyla başlayan Efes Pilsen, savunmada da daha istekli bir görüntü çizdi. Ancak Fenerbahçe Ülker rakibine Tarence Kinsey ve Mirsad Türkcan'la karşılık vererek farkın kapanmasına engel oldu. Çember altında Ermal Kurtoğlu ile etkili olmaya çalışan rakibi karşısında Sarı Lacivertliler, Mirsad Türkcan'ın üç sayılık basketiyle 27.dakikada farkı 16 sayıya çıkarttı.(56-40) Ender Arslan'ın tempoyu kontrol ettiği bölümlerde iyi hücum eden Efes Pilsen, Serkan Erdoğan ve Ermal Kurtoğlu'nun da devreye girmesiyle son dakika içerisinde farkı 9 sayıya indirdi (58-49) Üçüncü periyot, Ender Arslan'ın son hücumdaki üç sayılık basketine rağmen Fenerbahçe Ülker'in 60-52 üstünlüğüyle tamamlandı.

Mücadelenin final periyoduna Craig Bradshaw'ın serbest atışlardan bulduğu sayılarla giren Efes Pilsen, savunmadaki etkili oyunuyla da farkı 6 sayıya indirdi.(60-54) Mirsad Türkcan'ın üç sayılık basketiyle periyottaki ilk sayısını bulan Fenerbahçe Ülker, hücumdaki suskunluğuna da son vermiş oldu. Mola alan ve oyunu soğutan Efes Pilsen, aranın ardından Ermal Kurtoğlu ile pota altındaki etkinliğini sürdürdü. Ancak Fenerbahçe Ülker, Emir Preldzic'in etkili savunması ve Mirsad Türkcan'ın da kritik basket faulüyle 35.dakikada farkı 11 sayıya çıkarttı (68-57) Hücumda Ermal Kurtoğlu'nu kullanmaya çalışan Efes Pilsen, Craig Bradshaw'ndan önemli katkılar buldu.

Scoonie Penn'in üç sayılık basketiyle Lacivert Beyazlılar, 38.dakikada farkı yeniden tek haneli sayılara indirdi (74-65) Son bölümde baskılı savunması ve Mustafa Abi ile Scoonie Penn ikilisiyle Efes Pilsen skoru 75-71'e getirdi. 40 saniye kala Willie Solomon ve Semih Erden ile taktik faulleri sayıya çeviren Fenerbahçe Ülker, skoru da 77-71'e getirdi. Sarı Lacivertliler, son bölümlerde farkın kapanmasına engel oldu ve salondan da 82-75'lik galibiyetle ayrılan taraf oldu.

SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu
HAKEMLER: Recep Ankaralı – Aytuğ Ekti – Alper Altuğ Köselerli
FENERBAHÇE ÜLKER: White, Solomon 20, Mirsad 18, Ömer Onan 9, Semih 7, Mrsic 2, Vidmar 2, Oğuz Savaş 6, Kinsey 4, Ömer Aşık 5, Preldzic 9
EFES PİLSEN: Penn 5, Spencer, Gregory 7, Mustafa Abi 9, Kerem 4, Bradshaw 9, Serkan 5, Ermal 27, Ender 9
1.PERİYOT: 20-18 (Fenerbahçe Ülker Lehine)
DEVRE: 44 - 27 (Fenerbahçe Ülker Lehine)
3.PERİYOT: 60 - 52 (Fenerbahçe Ülker Lehine)

1 yorum:

Capitcao grande dedi ki...

Telekom finalde rakip,haydi 2 yıl üste üste almak dileği ile ...

FENERBAHÇE AŞKIYLA YAŞIYORUZ BİZ