20 Mayıs 2008 Salı

Hazırlık maçını kazandık.. Adım adım zaferlere..



TÜRKİYEMİZ: 1 - 0 :Slovakya

2008 avrupa futbol şampiyonasına Almanya'da hazırlanan milli takımımız ilk hazırlık maçında Almanya'nın Bielefeld şehrindeki Schüco Arena Stadı'nda Slovakya ile karşılaştı.
Sezon yeni bitmesine rağmen milli futbolcularımız fizik gücünden yoksun değillerdi. İlk yarı kopuk kopuk futbol aynamamıza karşın üstün taraf bizdik. Maçın henüz 8.dakikasında Colin Kazımın açtığı ortaya iyi yükselerek kafa vuran Semih topu ağlarala gönderemedi.Kaleci çok iyi uzandı ve kornere çeldi. Slovakya'nın ise ilk yarıdaki tehlikeli pozisyonu 25.dakikada kullanılar kornerdi.. Rüştü vurulan kafayı son hamlede kornere çeldi.
İkinci yarıda millilerimiz oyunun hakimiyetini ele aldılar. Fizik güçleri beni gerçekten çok şaşırttı. Hep baskın taraf biz olduk. Oyuna Emre Belözoğlu'nun girmesinden sonra orta sahamız daha da güçlendi. Kanatlardan Sabri ve Hakan Balta ile çok iyi geldik. Maçın 63. dakikasında Sabri'nin sağdan açtığı ortaya Semih kafa vurmak istedi top savunmadan sekti. Arkadan gelen Hakan Balta topu kontrol etti ve güzel,sert bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 1-0 öne geçtik.
80.dakikaya kadar maç bizim kontrolümüzdeydi. son 10dk Slovakya da oyuna dahil oldu. Rüştü yine kritik bir top kurtardı. Son dakikalarda Slovakya bastırdı ama sonuç elde edemediler. Baktılar hakem maçı bitirmiyor bizimkiler sahaya atladı :D Fenerbahçeli olan sahaya Türk Bayrağını dikti :D Hakem maçı bitirdi ve Türkiye'miz hazırlık karşılaşmasından 1-0 galip ayrıldı.
Hazırlık maçı da olsa, milli futbolcularımızın bu performansı beni çok memnun etti. Üstelik sezonun yükünü daha üzerlerinden atmadan maça çıktılar. Ama görüldü ki atmış gibilerdi :)

STAT: Schüco Arena
HAKEMLER: Michael Weiner, Matthias Anklam, Sascha Thielert
TÜRKİYE: Rüştü,İbrahim Kaş (Sabri dk. 46), Gökhan Zan, Emre Güngör, Hakan Balta (Uğur Boral dk. 78), Kazım, Mehmet Topal (Emre Belözoğlu dk. 46), Mehmet Aurelio, Mevlüt (Gökdeniz dk. 46), Semih (Halil dk. 66), Tuncay (Arda dk. 74)
YEDEKLER: Tolga, Ayhan, Tümer, Emre Aşık, Ayhan
TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim
SLOVAKYA: Senecky, Krajcik, Zabavnik, Hubocan, Skrtel, Mintal (Jakubko dk. 68), Sestak (Kolbas dk. 86), Hamsik, Petras (Jan Novak dk. 90+1), Vittek (Holosko dk. 79), Cech (Zofcak dk. 68)
YEDEKLER: Jan Mucha, Brezinsky
TEKNİK DİREKTÖR: Jan Kocian
GOL: Hakan Balta (dk. 63)
SARI KARTLAR: Skrtel (Slovakya), Gökdeniz (Türkiye)

1/1 yaptık .

ADIM ADIM ZAFERLERE DOĞRU YOLUMUZ AÇIK OLSUN..
ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN.

Hiç yorum yok:

FENERBAHÇE AŞKIYLA YAŞIYORUZ BİZ